Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@05:34:47 GMT

زنگ مدرسه آهنگ زندگی به روستاهای دوباره احیا شده بخشید

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۸۴۳۰

ایسنا/همدان در سال‌های اخیر توجه به توسعه وگسترش آبادانی، زیرساخت‌ها و اشتغال روستایی موجب آن شده تا روند رو به رشد مهاجرت معکوس شتاب گیرد و آهنگ این مهاجرت‌های خوشایند نوید بخش بازگشت روح زندگی به روستاهای خالی از سکنه و احیا دوباره آنان باشد.

شهرستان اسدآباد هم یکی از جمله شهرستانهایی است که در سال‌های اخیر شاهد این امر مسرت بخش بوده و احیا دوباره این روستاهای خالی از سکنه موجب شده تا امر آموزش نیز بار دیگر در این روستاها شکوفا شده و با دایر شدن بار دیگر  مدرسه روستا این مکان پر از مهر معلمی آغوش خود را برای درس و مدرسه به روی دانش آموزان روستا باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر اداره آموزش و پرورش اسدآباد از راه‌اندازی و دایر شدن دوباره ۴ مدرسه روستایی این شهرستان در سال‌تحصیلی جدید خبر داد.

حسین عسگری مهرور در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید چهار مدرسه روستاهای چشمه بید، تختی‌آباد، سیاه‌کمر و چهار چشمه  این شهرستان با ایجاد  مدرسه‌های پیش ساخته  و یا نوسازی مدارس دوباره دایر و راه‌اندازی شدند.

وی  با اشاره به روستای چشمه بید واقع در بخش پیرسلمان گفت: روستای چشمه بید سالها به دلیل خالی از سکنه  بودن دارای مدرسه نبود که در سال‌های اخیر با توجه به احیا و مهاجرت معکوس اهالی روستا با پیگیری‌های لازم در سال‌تحصیلی جدید  با ایجاد مدرسه موقت پیش ساخته  برای پنج دانش آموز روستا این روستا پس از  ۲۰ سال صاحب مدرسه  البته مدرسه موقت پیش ساخته شد.

عسگری مهرور بیان کرد: در صورتیکه روند مهاجرت معکوس این روستا و جمعیت روستا پایدار بماند و کاهش نداشته باشد در رابطه با ساخت مدرسه برای این روستای احیا شده پیگیری خواهیم کرد.

وی خاطر نشان کرد: روستای تختی‌آباد نیز یکی از روستاهایی بود که به دلیل فرسودگی و نیازمندی مدرسه روستا به تعمیرات اساسی دانش‌آموزان آن به ناچار در روستای همجوار (حسین آباد ) مشغول به تحصیل بودند و با پیگیری‌های انجام شده در حال حاضر مدرسه روستا در حال نوسازی بوده و در سال‌تحصیلی جدید چهار دانش‌آموز جدید روستا در کانکس (مدرسه پیش ساخته موقت ) با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی مشغول به تحصیل هستند.

عسگری مهرور با بیان اینکه مدرسه روستای چهار چشمه  واقع در بخش پیرسلمان  سال گذشته با مجوز لازم راه‌اندازی شد و امسال برای مدرسه این روستا موفق به اخذ کد مدرسه شدیم، تصریح کرد: با راه‌اندازی مدرسه پیش ساخته موقت این روستا  هفت دانش‌آموز  روستا دیگر برای تحصیل به مدرسه روستای همجوار خود (طویلان سفلی ) تردد ندارند.

وی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان این روستاها بدون دغدغه می‌توانند در محل زندگی خود به تحصیل ادامه دهند، اضافه کرد: روستای سیاه‌کمر واقع در بخش مرکزی شهرستان نیز دارای سه دانش‌آموز بوده که  با تعمیر مدرسه نیمه مخروبه روستا  از طریق مشارکت‌های مردمی مدرسه این روستا در سال‌تحصیلی جدید بازسازی و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت.

عسگری مهرور با بیان اینکه هر روستا حتی اگر دارای یک دانش‌آموز باشد با درخواست اهالی روستا نسبت به راه اندازی مدرسه روستا اقدام می‌شود،خاطر نشان کرد: در حال حاضر تا جایی که اطلاع داریم یک روستا به نام حاجی آباد  در شهرستان به دلیل تعداد انگشت شمار جمعیت فاقد مدرسه و دانش‌آموز بوده و تاکنون کسی از این روستا برای راه‌اندازی مدرسه درخواست نداده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دو روستای اسدآباد به نام چارق و قاضی‌مردان دارای مدرسه و کانکس  نیستند و دانش‌آموزان آنان در حسینیه روستا تحصیل می‌کنند، اظهار کرد: تحصیل دانش‌آموزان  روستای قاضی مردان و چارق  در حسینیه روستا، یکی از دغدغه‌‍های ما بوده که با توجه به تخریب مدرسه  روستای قاضی مردان  در تلاشیم تا در آینده نزدیک این مدرسه را با  بازسازی لازم  برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان مهیا کنیم و تا مهیا شدن شرایط قصد راه‌اندازی مدرسه پیش ساخته روستا را داریم  ضمن اینکه ساخت و احداث  مدرسه روستای چارق  ظرف یکماه آینده  تکمیل خواهد شد.

عسگری مهرور همچنین از ساخت سه مدرسه روستایی خبرداد و افزود: با کمک خیرین احداث  مدرسه روستای چارق  ظرف یکماه آینده تکمیل خواهد شد ضمن اینکه روستاهای ماوا و سمیران نیز  با ساخت و احداث  مدرسه از نعمت مدرسه نوساز بهره‌مند شده‌اند.

وی در ادامه در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس سطح شهرستان اسدآباد با توجه به بیماری کووید ۱۹،  گفت: ۱۰ نفر از کارشناسان آموزش و پرورش همه روزه از مدارس بازدید و از نزدیک بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نظارت می‌کنند.


رئیس آموزش و پرورش اسدآباد همچنین از فعالیت شورای مدرسه خبرداد و تصریح کرد: به منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان هر هفته در مدارس این شهرستان شورای مدرسه تشکیل جلسه می‌دهد تا از آخرین وضعیت سلامت دانش‌آموزان و نحوه ادامه تحصیل آنها تصمیم‌گیری  شود.

وی به نحوه تشکیل کلاس‌های حضوری در شرایط کرونایی اشاره کرد و یادآور شد: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا علاوه بر تب سنجی و ضدعفونی مستمر کلاس‌ها، مدارس با ۵۰درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.


عسگری تعداد مدارس شهرستان را ۲۰۲ مدرسه اعلام کرد و گفت: ۱۰۶ مدرسه بالای ۵۰ نفر جمعیت دانش‌آموزی را در خود جای داده و مابقی مدارس نیز با کمتر از ۵۰ دانش آموز فعالیت می‌کند.


رئیس آموزش و پرورش اسدآباد همچنین از فعالیت چهار مدرسه بالای ۶۰۰ نفر در سطح شهر خبرداد و افزود: در شرایط فعلی این مدارس نیز با ظرفیت ۵۰ درصد فعالیت دارای فعالیت هستند.

روند افزایشی مهاجرت معکوس در روستاهای اسدآباد

فرماندار شهرستان اسدآباد هم گفت: در حال حاضر در بخش پیرسلمان اسدآباد ۴۰۰ نفر از روستائیان به دیار خود مهاجرت کرده‌اند و سه روستای خالی از سکنه درخواست فعال شدن کد روستایی خود را دارند.


مجید درویشی با اشاره به روند افزایشی مهاجرت معکوس بسیاری از افراد به روستاهای خود، اظهار کرد: در بخش پیرسلمان اسدآباد در حال حاضر ۴۰۰ نفر از روستائیان به دیار خود مهاجرت کرده‌اند و سه روستای خالی از سکنه شهرستان درخواست فعال شدن کد روستایی خود را دارند که در این راستا تحقق شعار «هر روستا، یک شغل» قطعاً نویدبخش خوبی برای رونق تولید و اشتغال روستاهای شهرستان خواهد بود.


وی با تأکید بر شعار «هر روستا، یک شغل»، خاطر نشان کرد: باید با این شعار اقتصاد روستاها را با استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی فعال کرد.

درویشی بیان کرد: در صورتیکه روستای بدون بیکار در شهرستان داشته باشیم و یا اینکه اگر این امر در هر روستا محقق شود، این روستای بدون بیکار به عنوان روستای نمونه معرفی و تجلیل خواهد شد.

مهاجرت معکوس به روستاهای پیرسلمان

بخشدار پیرسلمان شهرستان اسدآباد هم از راه‌اندازی مدرسه موقت پیش‌ساخته روستای احیاء شده چشمه بید این بخش خبر داد و  اظهار کرد: چشمه بید یکی از روستاهایی است که سال‌ها پیش به علت مشکلات معیشتی و نبود کار و اشتغال به تدریج خالی از سکنه شد و در سال‌های اخیر با مهاجرت معکوس اهالی در حال احیاء و رونق دوباره است و امسال سرانجام پس از سال‌ها با احیا این روستای خالی از سکنه و بازگشت برخی از اهالی و خانوارهای روستا در سال‌تحصیلی جدید مدرسه موقت پیش ساخته روستا با پنج دانش‌آموز با پیگیری‌های لازم و نیز با مساعدت آموزش و پرورش راه‌اندازی شد.

محسن عزیزی  با بیان اینکه خانوارهای ساکن در این روستا در صورت داشتن دانش‌آموز به علت نزدیکی چهار تا پنج کیلومتری روستا به شهرستان کنگاور، فرزندانشان در این ساکن بودند، افزود: در حال حاضر با راه‌اندازی مدرسه پیش ساخته موقت روستا پنج دانش آموز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدرسه روستا سال‌تحصیلی جدید را آغاز کرده و دیگر نیازی به ساکن شدن در شهرستان همجوار ندارند و دغدغه والدین آنها در این رابطه مرتفع شد.

وی از آغاز مهاجرت معکوس در روستاهای بخش پیرسلمان خبر داد و گفت: بخش پیرسلمان دارای ۳۱ روستا بوده که تاکنون در این بخش ۱۰۲ خانوار به روستاها بازگشته‌اند و این روند همچنان با توجه به ارتقاء زیرساخت‌های روستاها و اعطای تسهیلات ساخت و مقاوم‌سازی مسکن و نیز اشتغال‌های روستایی با استفاده از تسهیلات روستایی ادامه دارد.

محسن عزیزی یادآور شد: ضمن اعطای تسهیلات ساخت مسکن به متقاضیان، امتیازات خدماتی مانند برق و آب برای خانوارهایی که متقاضی مهاجرت معکوس هستند، در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

در پایان امیدواریم روند این مهاجرت‌های معکوس همچنان سرعت و شتاب دو چندان گرفته و شاهد احیا تمامی روستاهای خالی از سکنه در جای جای کشورمان باشیم و صدای زنگ مدرسه این روستاها بار دیگر صدای هیاهو شادی کودکانه دانش‌آموزان و  را در دل روستا آکنده کند و صدای رقص  گندم در مزرعه دل کشاورز روستایی را به فرداهایی هر چه روشن‌تر در زیر چتر توسعه و آبادانی دو چندان  امیدوار سازد .
 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهاجرت معکوس روستاییان مدرسه روستایی سال تحصیلی جدید راه اندازی مدرسه شهرستان اسدآباد مدرسه پیش ساخته بخش پیرسلمان سال های اخیر آموزش و پرورش مهاجرت معکوس مدرسه روستای خالی از سکنه دانش آموزان مدرسه روستا حال حاضر سه روستای دانش آموز چشمه بید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۸۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری کرمانشاه نخستین مدرسه ترافیک در استان راه‌اندازی شد تا طرح آموزشی فرهنگ ترافیک و کاهش آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان اجرا شود.

سلمان محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمانشاه اظهار کرد: یکی از سیاست‌ها و وظایف آموزش و پرورش فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف است که ضرورت دارد سایر نهادها و دستگاه‌های دولتی با آموزش و پرورش همکاری لازم داشته باشند.

وی افزود: با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری کرمانشاه نخستین مدرسه ترافیک در استان راه‌اندازی شد تا طرح آموزشی فرهنگ ترافیک و کاهش آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان اجرا شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه آموزش مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان یکی دیگر از کارکردهای آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: در این مدرسه ترافیک مهارت‌های زندگی در قالب شهرنشینی و آداب شهرنشینی، ترافیک و زندگی شهری آموزش داده می‌شود.

محمدی ادامه داد: دانش‌آموزان سفیران صالح هستند که با بهره‌گیری از آموزش‌های پلیس به خانواده‌های خود در خصوص فرهنگ صحیح رانندگی تذکرات لازم را گوشزد می‌کنند.

کد خبر 751610

دیگر خبرها

  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • کلنگ زنی احداث سالن چند منظوره ورزشی در روستای سنگان اشنویه
  • بیمار مرگ مغزی به ۴ نفر زندگی دوباره بخشید
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • اخبار کوتاه خراسان رضوی / ۱۶ اردیبهشت
  • ‍ نشست ستاد بحران ایلام برای روستای سیل‌زده «تختان» دهلران‌
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها